FEN BİLİMLERİ: Enerji, kuvvet, hız sorgulama, sürtünme etkileri ölçüm okuma, adil test etme, tahmin etme ve ölçme, veri toplama ve sonuç belirleme.

TASARIM VE TEKNOLOJİ: Dişliler, akslar, kasnaklar ve kumanda kollarının incelenmesine ihtiyaç çözüm eşleştirmesini uygun materyallerin seçimi tasarlama inşa ve test etme takım iş birliği ve değerlendirme

MATEMATİK: Ölçüm zaman ağırlık ve ölçüm okuma sayma hesaplama şekillendirme ve problem çözme.

MÜHENDİSLİK: Uygun parçaları bir araya getirerek mekanizmaya işlerlik kazandırma program modülleri BT Okuryazarlık bilgisayarlar BT Araçları ve dijital sağlık temel bilgisayarlar becerileri programlama temelleri algoritma koşullar ve döngüler fonksiyonlar ve hata girme robotik akıllı cihazları anlama Mekanik tasarım programlama cihaz geliştirme animasyon ve tasarım dijital hikâyeleme animasyon boyutlu tasarım oyun tasarımı oyun programlama.

Küçük yaştan itibaren bilgisayar ve kodlama ile tanışan çocuklara 10 adım da davranma ve kullanma yöntemleri aktarmak gerekiyor.

1.Bilgisayar nedir?

Bilgisayarlar komutları yerine getiren elektronik cihazlardır komutlar yazılı sözlü görsel dokunmatik veya başka pek çok yöntem ile verilebilir bilgisayarlar verilen komutların dışına çıkmaz.

2.Bilgisayarlar nasıl çalışır?

Bilgisayarların alfabesi bizim gibi 29 harften değil sadece iki rakamdan oluşur: 0 ve 1 belirli sayıda 0ve 1 ‘ler bir araya gelerek bilgisayarların anladığı sözcükleri oluşturur. Bizim verdiğimiz komutlar özel bir aracı program tarafından bilgisayarın anlayabileceği bir yapıya çevrilir böylelikle bilgisayarlar la iletişime geçebiliriz bu şuna benzer eğer İngilizce bilmiyorsak bir çevirmen bizim Türkçe ifadelerimizi İngilizceye çevirir bilgisayarların anladığı bu dillere programlama dilleri denir.

3.Programlama nedir?

Bilgisayarlara verdiğimiz komutlar bütününe program denir bilgisayarın nasıl davranacağını anlattığımız bilgisayara yön veren komutları bir araya getirme sürecine ise programlama denir.

4.Kod nedir?

Bilgisayarlara verdiğimiz komutların programcılıktaki karşılığı kod dur Diğer bir değişle bilgisayarlara verdiğimiz kodları bir bütün haline getirmeye kodlama diyoruz. Programlar yazarak içinde bilgisayar olan her şeyi yönete biliriz. Harika değil mi?

5.Bilgisayar nasıl programlanır?

Peki, istediğimiz komutları bilgisayara nasıl bildireceğiz? Bizi anlamalarını nasıl sağlayacağız? Bilgisayarlarla aynı dili konuşmak için programlama dilleri neden faydalanırız?

Pek çok programlama dili vardır biz blok programlama dillerini kullanacağız.

6. Blockly Programlama nedir?

Blockly programlama yâ da programlama dilini görseller ile desteklenerek basitleştirilmiş bir haldir.

7.Blockly Kodlama Araçları nedir?

Tüm dünyada çocuklara kodlama mantığını anlatmak üzere birçok blok kodlama araçları üretilmiştir

Bu araçların hemen hepsi temelde her biri farklı bir komutu ifade eden kod bloklarından oluşur

Farklı renkte ve şekilde olan bu blokları alt alta dizerek programlarımız oluştururuz şimdi en yaygın kullanılanları bizimde derslerimizde kullanacağımız araçları tanıyalım

8.Code.org nedir?

Code.org okuma yazma bilemeyecek kadar küçük yaştaki öğrencilerden lise seviyesindeki öğrencilere kadar farklı pek çok seviye için dersler sunabilen büyük bir kodlama öğretim platformudur.

9.Scratch nedir?

Scratch çocuklarla programlamayı öğrenmek ve sevindirmek için geliştirmiş bir platformdur Scratch birçok farklı kod seçeneği ile kendine özgün programlarımıza yazmanıza hatta animasyonlar oluşturmanıza kodlayarak oyun tasarlamanıza olanak verir.

10. Blockly Nedir?

Blockly Google’ın oluşturduğu bloklarla kodlama yapmamızı sağlayan bir platformdur. Bloklu de serbestçe kodlama yapabileceğimiz code editör ve belli senaryolar üzerinde alıştırma yapabileceğiniz blockly games modülleri bulunur.